Hyvä kosketus –

NÄIN TOIMIMME

ETSI HOITOPAIKKA JA VARAA AIKA

Keskiössä sinun hyvinvointisi

Sinä itse tiedät ja tunnet toiminta- ja liikkumiskykysi rajoitteet, sinä elät kipusi, sairautesi ja vammasi kanssa joka päivä. OmaFysio –fysioterapeutit ovat sinua varten. He ovat terveydenhoidon ammattikoulutuksen saaneita ja sinun elämäsi helpottamiseksi ja hyvinvointisi lisäämiseksi työtä tekeviä kokeneita asiantuntijoita.

He kuuntelevat sinua, perehtyvät ongelmaasi juurta jaksain ja tekevät yhdessä kanssasi hoitosuunnitelman, joka tähtää sinun yksilöllisen tilanteesi kohentamiseen. Tarvittaessa he ohjaavat sinut myös lisätutkimuksiin muille terveydenhoidon asiantuntijoille. Ennen kaikkea he hoitavat sinua parhaalla asiantuntemuksella ja hyvällä kosketuksella.

OmaFysio –fysioterapeutti on aina lähelläsi. Löydät heitä kautta Suomen; jo runsaassa 700:ssa toimipaikassa, yhteensä noin 3000 ammattilaista. Ota yhteyttä ja varaa aika, omafyssarisi on valmiina auttamaan sinua.

Fysioterapia

Fysioterapian avulla tuetaan ja harjoitetaan ihmisen toiminta- ja liikkumiskykyä ja lievitetään liikkumista estäviä kiputiloja. Fysioterapian hoitomenetelmät perustuvat tieteelliseen tutkimukseen ja hoito suunnitellaan aina henkilökohtaisesti, huomioiden asiakkaan terveydentila ja edellytykset hoidon toteuttamiselle ja omalle kuntoutuspanokselle.

Hoitosuunnitelma tehdään ensimmäisellä hoitokäynnillä yhdessä asiakkaan kanssa. Hoito käsittää varsinaisen fysioterapian lisäksi opastusta ja neuvontaa, kuntouttavaa harjoittelua fysioterapeutin kanssa ja omatoimisesti, sekä oikeiden apuvälineiden hyödyntämistä.

Fysioterapia auttaa äkillisissä ja pitkäkestoisissa kiputiloissa ja toiminta- ja liikkumiskykyä rajoittavissa vaivoissa. Hoitomuotoja on tarjolla eri ikäryhmille vauvoista vaariin ja muoriin sekä erityisryhmille, kuten neurologisista sairauksista kärsiville, tapaturmissa vammautuneille ja kehitysvammaisille. OmaFysio –fysioterapeuttien joukossa on eri asiakasryhmien erityistarpeisiin ja hoitomenetelmiin erikoistuneita ammattilaisia ympäri Suomea.

Ennaltaehkäisevän ja toimintakykyä ylläpitävän fysioterapian merkitys esimerkiksi ikääntyvien ja tuki- ja liikuntaelinsairauksista kärsivien toimintakyvylle ja hyvinvoinnille on suuri.

Hoitoon myös ilman lääkärin lähetettä

OmaFysio -hoitopaikkaan voit tulla myös suoraan ilman lähetettä.

Jos lääkärisi on kirjoittanut sinulle lähetteen (SV3) tuo se mukanasi, kun tulet hoitoon. Hoitopaikkasi hakee Kela-korvauksen puolestasi ja veloittaa vain sinulle maksettavaksi jäävän osuuden. Tällä hetkellä Kela korvaa 45 minuutin käynnistä 6 euroa ja 60 minuutin käynnistä 8 euroa.

Jos sinulla on Fennian, LähiTapiolan, Pohjantähden tai Turvan antama maksusitoumus sinua palvelee Palvelukeskuksemme puh. 010 327 5221 (klo 8.00 – 16.00). Sen kautta etsimme sinulle lähimmän hoitopaikan ja teemme ajanvarauksen puolestasi, tarvittaessa jo seuraavalle arkipäivälle.

Fysioterapeutti on terveydenhoidon ammattilainen

Fysioterapeutin koulutus koostuu 3,5 vuoden ammattikorkeakouluopinnoista, jotka sisältävät sekä teoriaopetusta, harjoittelua oppilaitoksessa että työharjoittelujaksoja hoitopaikoissa.

Koulutuksessa keskitytään ihmisen toimintakyvyn arviointiin ja fysioterapian soveltamiseen toiminta- ja liikuntakyvyn sekä yleisen terveyden edistämiseksi. Fysioterapeutti ja asiakas tuottavat yhteistyössä parhaat hoitotulokset. Siksi fysioterapeutin ammattitaitoon kuuluu asiakkaan kuunteleminen, tukeminen ja hoito – hyvä kosketus.

OmaFysio –fysioterapeutit ylläpitävät osaamistaan jatkuvalla täydennys- ja lisäkoulutuksella. Osa heistä on suorittanut mm. OMT -erikoistumistutkinnon, jossa perehdytään tuki- ja liikuntaelinongelmien hoitoon ja vaivojen ennaltaehkäisyyn.

 • Ohjeita asiakkaalle
 • Ajanvarauksen muutos ja peruutus
  Tee muutos tai peruuta aikasi suoraan hoitopaikkaan viimeistään edeltävänä arkipäivänä.
 • Maksaminen
  Voit maksaa käteisellä, korteilla, mobiililla tai liikuntaseteleillä.
 • Vakuutusyhtiön maksusitoumus
  Soitamme sinulle heti, kun saamme sähköisesti maksusitoumustiedot vakuutusyhtiöltä. OmaFysio-palvelumme varaa sinulle puhelimessa mahdollisimman nopeasti ajan sopivimmasta hoitolaitoksesta ja lähettää sinulle vahvistuksen tekstiviestillä. Seuraavat hoitoajat voit varata itse paikan päällä. Voit myös  ottaa yhteyttä OmaFysio-palvelukeskukseemme, puh. 010 327 5221 (klo 8.00 – 16.00).
 • KELA - korvaus
  Useimmilla OmaFysio-klinikoilla on käytössä Kelan suorakorvausmenettely. Jos sinulla on  lääkärin lähete fysioterapiaan, vähennetään 45 minuutin hoitokerran maksusta 6 euroa ja 60 minuutin hoitokerran maksusta 8 euroa. Mikäli suorakorvaus ei hoidu paikan päällä, voit hakea korvauksen Kelasta. Toki aina voit tulla hoitoon myös ilman lähetettä. Seuraavassa linkissä lisätietoa: Kelan korvausperiaatteet 

Käytännön ohjeita