Ohjeita asiakkaalle

OmaFysio-klinikalle voit aina tulla omana itsenäsi, juuri sellaisena kuin olet. Oman mukavuutesi kannalta suosittelemme kuitenkin pukeutumaan väljästi, jotta sinun on mukava liikkua fysioterapian aikana. Voit myös varautua vähentämään vaatetusta, jotta fysioterapeuttimme voi tutkia ja hoitaa kohdealuetta parhaalla mahdollisella tavalla.

Ensimmäiselle käyntikerralle on aina hyvä varata 60 min aika ja saapua vastaanotolle hieman etuajassa esitietolomakkeen täyttöä varten. Mikäli olet saanut lääkärin lähetteen fysioterapiaan, niin ota se mukaan ensikäynnille. Myös mahdolliset muut tutkimustositteet, kuten ultra-, magneetti- ja röntgenlausunnot on aina hyvä ottaa mukaan, kun tulet  ensimmäistä kertaa fysioterapiaan.

Lääkärin lähete ei kuitenkaan ole välttämätön, voit itse varata ajan ja tulla suoraan fysioterapeutin vastaanotolle ja hoitoon.

 • Ajanvaraus

  Siirry tästä tutustumaan OmaFysio-verkoston hoitopaikkoihin ja varaa aika lähimmältä asiantuntijalta.

 • Valmistautuminen

  Tule OmaFysio-hoitopaikkaan ensimmäisellä kerralla hyvissä ajoin. Fysioterapeutin huoneessa varaudu vähentämään vaatetusta, jotta vartalon liikkeet ja kipukohdat voidaan havaita. Voit sopia fysioterapeuttisi kanssa, jos esim. jatkossa tarvitaan treenivaatetus/ jalkineet.

 • Ensikäynti

  Ensikäynnillä fysioterapeuttisi kyselee ja selvittää hoitoonhakeutumiseen liittyviä seikkoja ja taustoja sekä kirjaa tarvittavat tiedot asiakastietoihisi. Hän tutkii oireita ja kipuja, testaa liikkuvuuksia ja arvioi toimintakykyä.

 • Hoitosuunnitelma

  Yhdessä fysioterapeutin kanssa laaditaan sinulle paras hoitosuunnitelma ja asetetaan tavoitteet jatkokäynneille. Hoitosuunnitelma voi pitää sisällään erilaisia hoitovaihtoehtoja, perinteisistä manuaalisista hoidoista  liikuntaa sisältäviin aktiviteetteihin.

 • Hoito-ohjeet ja harjoittelu

  Saat fysioterapeutiltasi ohjeet hoitojakson aikana ja sen jälkeen tapahtuvaan harjoitteluun. Kotiharjoitteet voidaan ohjeistaa myös digitaalisessa muodossa, mobiilin eReha-harjoitteluohjelman kautta.  Fysioterapeuttisi osaa antaa neuvoja myös fyysistä harjoittelua tukeviin arjessa tai työssä esiin tuleviin seikkoihin, kuten ergonomia, ravitsemus, nukkuminen jne.

 • Hoitotulosten arviointi

  Kestovaikutukseltaan parhaat hoitotulokset saavutetaan yleensä yksilöllisesti laaditun harjoitusterapian avulla, jonka toteuttamista kuntoutuja jatkaa itsenäisesti fysioterapiasarjan päätyttyä kotona tai salilla. Hoitojakson lopussa tulokset, hoidon vaikuttavuus ja jatkosuunnitelma sekä -ohjeistus käydään yhdessä läpi. Fysioterapeutti kirjoittaa hoitopalautteen lähettävälle taholle.

 • Maksaminen ja KELA-korvaus

  Voit maksaa käteisellä, korteilla, mobiililla tai liikuntaseteleillä. Jos sinulla on vakuutusyhtiön tai työterveyshuollon maksusitoumus laskutus hoituu sujuvasti OmaFysio -palvelun kautta suoraan maksajataholle.

  Useimmilla OmaFysio-klinikoilla on käytössä Kelan suorakorvausmenettely. Jos sinulla on  lääkärin lähete fysioterapiaan, vähennetään 45 minuutin hoitokerran maksusta 6 euroa ja 60 minuutin hoitokerran maksusta 8 euroa. Mikäli suorakorvaus ei hoidu paikan päällä, voit hakea korvauksen Kelasta. Toki aina voit tulla hoitoon myös ilman lähetettä. Seuraavassa linkissä lisätietoa: Kelan korvausperiaatteet